Opmeten

Uw convectorput opmeten

Uw rolrooster wordt voor u op maat gemaakt, volgens de door u opgegeven specificaties. Daarom is het belangrijk dat u de juiste maten van uw convectorput opmeet en aan ons doorgeeft. U kunt de correcte maat van uw rolrooster als volgt berekenen.

Meten op verschillende punten

Meet de lengte en de breedte van uw convectorput op verschillende punten, aangezien het inlegraam waar het rooster in komt te liggen niet altijd helemaal recht is. De smalste afstand die u meet, is de maat waarvan wordt uitgegaan en hier trekt u vervolgens vier millimeter van af. Deze vier millimeter aftrek is nodig omdat het rooster zonder te klemmen in en uit het inlegraam van uw convectorput moet kunnen gaan en omdat het materiaal onder invloed van de warmte uit de convectorput kan gaan uitzetten.

Een rekenvoorbeeld:

U meet uw convectorput op en deze is op de meeste plaatsen 28,3 centimeter breed, maar op één punt is die 28,1 centimeter. U bestelt dan een rooster wat 28,1 – 0,4 centimeter breed is: dus 27,7 centimeter. Hetzelfde geldt voor de lengtemaat en deze meet u dus volgens dezelfde methode en berekening op. Op de bestelpagina geeft u de maten op in millimeters.De waardering van www.rolroosterwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 64 reviews.