Specificaties

Specificaties

De prijs van uw convectorput rooster is afhankelijk van een aantal factoren. Van belang hierbij zijn uiteraard de lengte- en breedtematen, maar ook welke specificaties u voor uw rooster kiest. Op deze pagina leest u meer over de verschillende uitvoeringen die u kunt kiezen voor uw rolrooster.

De uitvoering

Onze convectorput roosters zijn te bestellen met 15 of 20 millimeter afstandsbusjes. Bij het standaard rooster worden 20 millimeter busjes gebruikt, de latjes in het rooster zullen dan 20 millimeter uit elkaar gemonteerd worden. Het verschil met een rooster in de luxe uitvoering, is dat bij een luxe rooster er 15 millimeter afstandsbusjes worden gebruikt. Dat wil zeggen dat het materiaal dus dichter op elkaar gemonteerd wordt, waardoor een luxe rooster ook sterker is dan het standaard rooster met 20 millimeter busjes. Immers, hoe meer materiaal en hoe dichter op elkaar gemonteerd, hoe sterker.

Voor een rooster tot 50 centimeter breed kunt u prima af met een standaard rooster, boven de 50 centimeter raden wij u sterk aan om een luxe rooster te bestellen en vervalt tevens de garantie op een standaard rooster. Een luxe rooster zal vanwege de dichter op elkaar gemonteerde busjes en grotere hoeveelheid gebruikt materiaal dus niet alleen sterker zijn, maar ook ‘luxere uitstraling’ hebben.

De afstandsbusjes

Bij de Rolroosterwinkel leveren wij de roosters met PVC afstandsbusjes of aluminium busjes. De PVC busjes worden gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige kunststof die vele jaren goed zal blijven en erg sterk is. Deze PVC busjes zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, beige, bruin en zwart en in 15 of 20 millimeter lengte. De aluminium busjes zijn ook 15 of 20 mm. lang verkrijgbaar.

De hoogte

Bij aluminium roosters kunt u kiezen hoe hoog de aluminium latjes moeten zijn: 20 of 25 mm. hoog. Deze keuze geeft u op bij het keuzemenu “Hoogte”. De houten latjes zijn altijd 25 mm. hoog dus bij houten roosters heeft u geen keuzevakje om de hoogte te selecteren.

De afwerking

De houten convectorput roosters zijn te bestellen als gelakte of ongelakte variant. Als lak gebruiken wij een transparante kristallak zijdeglans, waarmee wij het gehele convectorrooster behandelen. De lak zal het rooster niet laten ‘glimmen’ zoals sommige hoogglans lakken dat wel doen. U ziet dus geen groot verschil tussen een gelakt of ongelakt rooster, maar het verschil is wel degelijk groot. Zo zal de gebruikte lak het rooster beschermen tegen uitdroging en verkleuring. Hierdoor blijft het rooster nog langer sterk en mooi van kleur. Ook beschermt de lak het rooster tegen vuil, krassen en slijtage. Dat laatste is uiteraard ook afhankelijk van gebruik en hoe met het rooster wordt omgegaan. Wij adviseren in ieder geval om nooit zware objecten direct op een rooster (hout of aluminium) te plaatsen of zware objecten te verschuiven over het rooster.

De waardering van www.rolroosterwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 64 reviews.